Donderdag 30 juli. Een avond in EM2 Groningen rondom mijn roman Donkerder

Op 30 april kwam Donkerder, mijn debuutroman, uit. Sindsdien is er – nog even los van Corona – veel gebeurd. De eerste paar honderd mensen kochten, leenden en lazen mijn boek. Ik kreeg diep ontroerende reacties via mail, het regende pracht-reviews op Bol.com en ik werd door verschillende mensen geïnterviewd (bijvoorbeeld De Wild in de Middag, Trouw Levenslessen en Dagblad van het Noorden). Inmiddels begrijp ik door dit alles steeds beter waar mijn boek over gaat en waarom ik het geschreven heb. En dáár wil ik meer mee. En daarom nodig ik je bij deze van harte uit voor een Donkerder Avond, op donderdag, dertig djuli. Met drank. En meer duisternis. We worden warm onthaald door oud nachtburgemeester Chris en Alieke in hun EM2 op het Suiker-terrein. Vanaf 17.30 ben je welkom voor een drankje en eten. Om 19.30 sluiten we de deuren en beginnen we. 

Meld je hier aan: https://forms.gle/BCxxiWUKakA6P7C7A

Waar komt donkerte vandaan en wat doe je eraan?

Donkerder is gebaseerd op jeugdverhalen van daklozen. Van hen leerde ik dat je niet dakloos word op je twintigste of dertigste. Maar in je vroege jeugd. Daar leer je wandelen en balanceren. Of niet. Ik leerde dat niet-dakloos worden te maken heeft met kunnen omgaan met duisternis en trauma’s, groter of meer micro. Je krijgt een tik of of tikkie, krabbel je op of val je de diepe duisternis in? De Donkerder Avond, staat in het teken hiervan. Waar komt donkerte vandaan? En hoe ga je ermee om? En wees gerust: er komt ook een hoop liefde en licht in deze duistere avond.

U vraagt. Ik antwoord.

We gaan het uiteraard ook over mijn boek hebben. De basis daarvoor is simpel: u vraagt, ik antwoord. Althans: ik begin met antwoorden, maar mijn intentie is een gesprek met elkaar. Het helpt dus als je het boek vooraf gelezen hebt. Heb je ‘m nog niet gekocht / geleend / uit? Donkerder ligt bij alle Groninger en Harener boekhandels, elders is-ie uiteraard te bestellen, je kunt’m rechtstreeks bestellen bij Palmslag of… via Bol.com

Wel even aanmelden want Corona.

Meld je hier aan: https://forms.gle/BCxxiWUKakA6P7C7A 

Mee-eten? Leuk! En lekker. Pizza’s en ovengerechtjes. 

Donkerder al gelezen? Laat een review achter op Bol.com.

Heb je Donkerder gelezen? Tof. Dank je wel. En laat alsjeblieft even horen wat je ervan vindt en/of laat een review achter op Bol.com. Daar moet een debuterend auteur het van hebben.

Vragen? Vragen.

Heb je vragen of opmerkingen? Mail me even. Meer over mijn debuutroman Donkerder vind je hier. Meer over Gewoon een kop Koffie vind je hier.

Reflectie Stilte Samen Zwerving op Oerol 2024

‘En, hoe was het op Oerol?’ willen mensen weten. Nou. Here we go. Het was heerlijk op de veerboot, het was heerlijk op het eiland, aan de westkant was het druk, ramdruk, veel ouderen, veel kunst-consumenten, veel mensen die op foodtrucks af komen, veel mensen die de...

Hoe krijgen we de stilte-coupé écht stil?

(foto: Wikimedia - Steven Lek)Gisteren reisde ik met de trein (tweede klas) terug van Amsterdam naar Groningen. Twee overstappen, drie treinen, drie keer koos ik voor de stilte-coupé, lekker lezen, heerlijk rustig. En drie keer was er simpelweg onduidelijkheid over...

Huppelen, de Haarlemmer Olie voor je gezondheid?

Wat gebeurt er als je het woord huppelen hoort of zelf uitspreekt? Waarschijnlijk moet je glimlachen, dwarrelt er iets vrolijks door je gedachten en denk je terug aan je kindertijd. En wat is dan de laatste keer dat je gehuppeld hebt? En wat is de laatste keer dat je...

16+ Ideeën om meer ruimte om te bewegen te maken (in de ouderenzorg)

ZINN, of voluit Zorgorganisatie In Noord-Nederland, is één van de grote ouderenzorgorganisaties van het noorden. Ze zijn gezond, gaan lekker, doen al volop slimme, innovatieve, mooie dingen voor ouderen, naasten en de wereld, en… er mag de komende jaren nog meer...

Elkaar langer aankijken

Geen mens is een slecht mens In 2009 werd ik gezakkenrold door een junk. Hij jatte een tientje uit mijn broekzak en dat raakte zoiets dieps in mij, dat ik voelde alsof ik hém wel van zijn leven wilde beroven. Later ging ik koffie drinken met mensen van de straat en...

Wat als we elke dag naar ons werk zouden wandelen?

Vorige week wandelde ik een etappe van het Groot Frieslandpad mee met wandelprofessor Zef Hemel. Zef is planoloog en heeft als denker, doener, hoogleraar, ambtenaar een grote invloed gehad op grootstedelijke ontwikkeling in Nederland. Sinds maart dit jaar is hij...

Zomerleestip, naar de koning en smartphone gezonde scholen

Zomerleestip: Donkerder 2.0 In 2020 verscheen mijn debuutroman Donkerder. Zo’n 1.000 exemplaren gingen over de toonbank, tientallen prachtige reacties verschenen op Bol.com, Hebban.nl en Goodreads en tientallen bibliotheken namen Donkerder op in hun collectie en mijn...

86 Tips voor gezond smartphone gebruik op school en in de klas.

(Foto: Martijn Aslander) Smartphones zijn wonderapparaatjes, daarom heten ze ook smartphones. Als je alles wat je met een smartphone kunt, in losse apparaten bij je zou willen dragen, dan zou je een flink backpack nodig hebben. Smartphones zijn ook de hel, dat is...

Hoe zet je een sociale beweging op? Mijn handleiding, in drie stappen.

Een paar weken terug kreeg ik een mailtje van Freya (bovenstaande foto is ook van haar).  ‘Ik volg je nu een tijdje op LinkedIn, omdat ik vind dat je erg inspirerende en interessante dingen doet en dan ook nog in het noorden! Erg leuk.    Ik hou me bezig met...

#VrijMiBos: op vrijdagmiddag naar het bos

#VrijMiBos, wat is dát nou weer? Nou, heel eenvoudig: op bijna elke vrijdagmiddag naar het bos. Inderdaad: geen borrel, maar bos. Je weekend niet beginnen met een kater, maar met een overdosis Vitamine Natuur. Mét een paar leuke mensen, zonder telefoons of andere...

Lunchen bij de Koning

Afgelopen woensdag (was het echt eergisteren?) waren honderd mensen te gast bij de Koning en Koningin. Ik was één van hen. ‘Hoe was dat?’ willen veel mensen weten. Bij deze deel ik mijn verhaal. Ik voelde me vereerd, gezien, gewaardeerd. Het contact met de Koning,...

Digitale Fitheid op scholen, in het onderwijs, met jongeren. Doe je mee?

De komende weken, maanden wil ik aan de slag met digitale fitheid op scholen, in het onderwijs, met jongeren. Samen leren hoe we gezonder kunnen omgaan met smartphones en het internet. Hoe zorgen we ervoor dat we de digitale middelen weer de baas worden? Maandag 20...