Zomerleestip: Donkerder 2.0

In 2020 verscheen mijn debuutroman Donkerder. Zo’n 1.000 exemplaren gingen over de toonbank, tientallen prachtige reacties verschenen op Bol.com, Hebban.nl en Goodreads en tientallen bibliotheken namen Donkerder op in hun collectie en mijn boek was zelfs e-reader aanrader bij Ruud de Wild. WOW! Uitgever Noordhoff overwoog om Donkerder op te nemen in hun Lijsters (WOW!), maar ontdekte wat debutantfoutjes. ‘Welke dan?’ vroeg ik. En… ik was het wel met ze eens. Samen met één van de beste redacteuren van Nederland haalde ik die foutjes eruit en sterker nog: we maakten een heuse 2.0, een remix. Die verscheen eind 2022 als e-book en in januari ook weer als paperback en inderdaad: die is nóg beter, hoor ik van lezers. 

Nog niet overtuigd? Lees hier een essay op Maatschapwij.nu. 😉

Zomerleestip: koop Donkerder 2.0 of download het e-book gratis

Donkerder 2.0 is hier rechtstreeks met extra liefde te bestellen bij mijn uitgever, hier lekker makkelijk op de deurmat te fiksen via bol.com, of haal hem lekker lokaal via je eigen boekwinkel

Op je Kobo lezen? Dat kan gratis én voor het goede doel! Heb je een andere e-reader? Hier download je het e-pub bestand, gratis én inderdaad voor het goede doel.

Boekomslag Donkerder 2.0

Donkerder op scholen als basis voor project over dak– en thuisloosheid

Een aantal scholen in Groningen gebruiken Donkerder als basis voor een prachtig project rondom dak– en thuisloosheid. CSG Augustinus won er zelfs de Nationale Onderwijsprijs mee. En dat zet grote dingen in beweging bij de deelnemende leerlingen, zie bijvoorbeeld deze reportage over een project op het Montessori Lyceum.

Gun je je kinderen zo’n mooi project? Ben je docent en wil je ermee aan de slag? Hier download je de lesbrief van CSG Augustinus en hier vraag je een GRATIS docentexemplaar aan.

School sponsoren? Donkerder als relatiegeschenk? Nu met gratis lezing van mij.

Rotary Groningen las mijn boek en maakte een daklozenwandeling. Dat maakte zoveel indruk dat ze besloten om het thema dak– en thuisloosheid voor twee jaar te omarmen en concreet bijvoorbeeld boeken voor scholen in Groningen te willen sponsoren. Wil je iets dergelijks doen met jouw bedrijf of serviceclub? Neem even contact met me op.

Een aantal SNS-banken en Uitvaartvereniging ‘De Laatste Eer’ schaften een aantal dozen Donkerder aan als relatiegeschenk.  Wil je dat ook? Bij afname van tenminste twee dozen / veertig exemplaren, krijg je mij er gratis bij voor bijvoorbeeld een lezing. Neem even contact met me op.

 

Langs bij de koning

Ritzo ten Cate wordt welkom geheten door hunne majesteiten de koning en koningin en hare koninklijke hoogheid prinses Beatrix op Huis ten Bosch.

Ook de koning kreeg lucht van mijn werk met daklozen. Hij nodigde me uit voor een lunch op Huis ten Bosch. Ik schreef er een blogpost over.

Ook nog even delen

Bovenstaand bericht deelde ik ook via mijn nieuwsbrief. Wil je je daarvoor aanmelden en mijn belangrijker updates niet missen? Abonneer je hier.

En dan nu zomer. Heb het goed. En… lees lekker 😉

Rust. Aandacht. Liefde.

Ritzo

86 Tips voor gezond smartphone gebruik op school en in de klas.

(Foto: Martijn Aslander) Smartphones zijn wonderapparaatjes, daarom heten ze ook smartphones. Als je alles wat je met een smartphone kunt, in losse apparaten bij je zou willen dragen, dan zou je een flink backpack nodig hebben. Smartphones zijn ook de hel, dat is...

Hoe zet je een sociale beweging op? Mijn handleiding, in drie stappen.

Een paar weken terug kreeg ik een mailtje van Freya (bovenstaande foto is ook van haar).  ‘Ik volg je nu een tijdje op LinkedIn, omdat ik vind dat je erg inspirerende en interessante dingen doet en dan ook nog in het noorden! Erg leuk.    Ik hou me bezig met...

#VrijMiBos: op vrijdagmiddag naar het bos

#VrijMiBos, wat is dát nou weer? Nou, heel eenvoudig: op bijna elke vrijdagmiddag naar het bos. Inderdaad: geen borrel, maar bos. Je weekend niet beginnen met een kater, maar met een overdosis Vitamine Natuur. Mét een paar leuke mensen, zonder telefoons of andere...

Lunchen bij de Koning

Afgelopen woensdag (was het echt eergisteren?) waren honderd mensen te gast bij de Koning en Koningin. Ik was één van hen. ‘Hoe was dat?’ willen veel mensen weten. Bij deze deel ik mijn verhaal. Ik voelde me vereerd, gezien, gewaardeerd. Het contact met de Koning,...

Digitale Fitheid op scholen, in het onderwijs, met jongeren. Doe je mee?

De komende weken, maanden wil ik aan de slag met digitale fitheid op scholen, in het onderwijs, met jongeren. Samen leren hoe we gezonder kunnen omgaan met smartphones en het internet. Hoe zorgen we ervoor dat we de digitale middelen weer de baas worden? Maandag 20...

Vaker tot veel tellen

‘Waar wind je je over op?’ Ik stel deze vraag vaak aan groepen om ze een beetje aan de praat te krijgen. Als er ruimte is stuur ik ze daarna graag de straat op, de krantenhoek van de bieb in, om pas weer terug te komen als ze een flinke verzameling opwindsels hebben,...

Alsjeblieft: versie 2.0 van mijn roman Donkerder, gratis.

Tien jaar terug zette ik de daklozenwandelingen van Groningen op; ik hielp twaalf voormalig dakloze gidsen hun levensverhaal te delen aan de hand van de stad. Duizenden mensen wandelden mee, soms wel tien kilometer. Elke gids had zijn of haar eigen levensverhaal en...

Let’s welcome Winter!

This week was the week of Samhain, All Saints or as the Mexicans call it Las Dias de los Muertos. It’s the time of year that – at least in the northern hemisphere - we feel winter is coming, the darker season is rising. From now on most of us have the tendency to...

Vijf dagen en nachten overleven in de Schotse natuur

“Bushcraft, zoals wij het zien, is mensen te laten ervaren dat buiten je thuis kan zijn en daar hoort alles bij,” aldus René Nauta en Beke Olbers over bushcraft, hun bedrijf Extra Bushcraft en hun opleidingen. In 2019 begonnen Erik, Stefan, Ward en ik bij Beke en René...

Van lezing over digitalisering naar Nationaal Museum Digitalisatie

Een aantal weken terug vroeg een onderwijsgroep me of ik een lezing wilde geven over digitalisering. Omdat lezingen niet per sé de meest inspirerende vorm zijn om iets te leren verzonnen we samen een niet-lezing: het Nationaal Museum Digitalisatie. In plaats van een...

STROOM Emmen zoekt jongeren die willen vlammen voor Emmen

Op dinsdag 12 oktober zijn de audities voor STROOM: een gloednieuw programma van de Bieb in Emmen voor creatieve, ondernemende jongeren om samen met een toegewijd team echt toffe events te organiseren. Wie laat zien goede plannen te kunnen verzinnen, dingen te kunnen...

Teamuitje: ‘never let a good Corona-crisis go to waste’

"Hoera! Het Corona-monster is getemd!" Vanaf half juni hebben praktisch alle volwassenen een eerste vaccinatieprik te pakken. Vanaf half juni voelen praktisch alle volwassenen zich bevrijd. Vanaf half juni kunnen we weer normaal doen, weer dichterbij elkaar komen,...