Zomerleestip: Donkerder 2.0

In 2020 verscheen mijn debuutroman Donkerder. Zo’n 1.000 exemplaren gingen over de toonbank, tientallen prachtige reacties verschenen op Bol.com, Hebban.nl en Goodreads en tientallen bibliotheken namen Donkerder op in hun collectie en mijn boek was zelfs e-reader aanrader bij Ruud de Wild. WOW! Uitgever Noordhoff overwoog om Donkerder op te nemen in hun Lijsters (WOW!), maar ontdekte wat debutantfoutjes. ‘Welke dan?’ vroeg ik. En… ik was het wel met ze eens. Samen met één van de beste redacteuren van Nederland haalde ik die foutjes eruit en sterker nog: we maakten een heuse 2.0, een remix. Die verscheen eind 2022 als e-book en in januari ook weer als paperback en inderdaad: die is nóg beter, hoor ik van lezers. 

Nog niet overtuigd? Lees hier een essay op Maatschapwij.nu. 😉

Zomerleestip: koop Donkerder 2.0 of download het e-book gratis

Donkerder 2.0 is hier rechtstreeks met extra liefde te bestellen bij mijn uitgever, hier lekker makkelijk op de deurmat te fiksen via bol.com, of haal hem lekker lokaal via je eigen boekwinkel

Op je Kobo lezen? Dat kan gratis én voor het goede doel! Heb je een andere e-reader? Hier download je het e-pub bestand, gratis én inderdaad voor het goede doel.

Boekomslag Donkerder 2.0

Donkerder op scholen als basis voor project over dak– en thuisloosheid

Een aantal scholen in Groningen gebruiken Donkerder als basis voor een prachtig project rondom dak– en thuisloosheid. CSG Augustinus won er zelfs de Nationale Onderwijsprijs mee. En dat zet grote dingen in beweging bij de deelnemende leerlingen, zie bijvoorbeeld deze reportage over een project op het Montessori Lyceum.

Gun je je kinderen zo’n mooi project? Ben je docent en wil je ermee aan de slag? Hier download je de lesbrief van CSG Augustinus en hier vraag je een GRATIS docentexemplaar aan.

School sponsoren? Donkerder als relatiegeschenk? Nu met gratis lezing van mij.

Rotary Groningen las mijn boek en maakte een daklozenwandeling. Dat maakte zoveel indruk dat ze besloten om het thema dak– en thuisloosheid voor twee jaar te omarmen en concreet bijvoorbeeld boeken voor scholen in Groningen te willen sponsoren. Wil je iets dergelijks doen met jouw bedrijf of serviceclub? Neem even contact met me op.

Een aantal SNS-banken en Uitvaartvereniging ‘De Laatste Eer’ schaften een aantal dozen Donkerder aan als relatiegeschenk.  Wil je dat ook? Bij afname van tenminste twee dozen / veertig exemplaren, krijg je mij er gratis bij voor bijvoorbeeld een lezing. Neem even contact met me op.

 

Langs bij de koning

Ritzo ten Cate wordt welkom geheten door hunne majesteiten de koning en koningin en hare koninklijke hoogheid prinses Beatrix op Huis ten Bosch.

Ook de koning kreeg lucht van mijn werk met daklozen. Hij nodigde me uit voor een lunch op Huis ten Bosch. Ik schreef er een blogpost over.

Ook nog even delen

Bovenstaand bericht deelde ik ook via mijn nieuwsbrief. Wil je je daarvoor aanmelden en mijn belangrijker updates niet missen? Abonneer je hier.

En dan nu zomer. Heb het goed. En… lees lekker 😉

Rust. Aandacht. Liefde.

Ritzo

Reflectie Stilte Samen Zwerving op Oerol 2024

‘En, hoe was het op Oerol?’ willen mensen weten. Nou. Here we go. Het was heerlijk op de veerboot, het was heerlijk op het eiland, aan de westkant was het druk, ramdruk, veel ouderen, veel kunst-consumenten, veel mensen die op foodtrucks af komen, veel mensen die de...

Hoe krijgen we de stilte-coupé écht stil?

(foto: Wikimedia - Steven Lek)Gisteren reisde ik met de trein (tweede klas) terug van Amsterdam naar Groningen. Twee overstappen, drie treinen, drie keer koos ik voor de stilte-coupé, lekker lezen, heerlijk rustig. En drie keer was er simpelweg onduidelijkheid over...

Huppelen, de Haarlemmer Olie voor je gezondheid?

Wat gebeurt er als je het woord huppelen hoort of zelf uitspreekt? Waarschijnlijk moet je glimlachen, dwarrelt er iets vrolijks door je gedachten en denk je terug aan je kindertijd. En wat is dan de laatste keer dat je gehuppeld hebt? En wat is de laatste keer dat je...

16+ Ideeën om meer ruimte om te bewegen te maken (in de ouderenzorg)

ZINN, of voluit Zorgorganisatie In Noord-Nederland, is één van de grote ouderenzorgorganisaties van het noorden. Ze zijn gezond, gaan lekker, doen al volop slimme, innovatieve, mooie dingen voor ouderen, naasten en de wereld, en… er mag de komende jaren nog meer...

Elkaar langer aankijken

Geen mens is een slecht mens In 2009 werd ik gezakkenrold door een junk. Hij jatte een tientje uit mijn broekzak en dat raakte zoiets dieps in mij, dat ik voelde alsof ik hém wel van zijn leven wilde beroven. Later ging ik koffie drinken met mensen van de straat en...

Wat als we elke dag naar ons werk zouden wandelen?

Vorige week wandelde ik een etappe van het Groot Frieslandpad mee met wandelprofessor Zef Hemel. Zef is planoloog en heeft als denker, doener, hoogleraar, ambtenaar een grote invloed gehad op grootstedelijke ontwikkeling in Nederland. Sinds maart dit jaar is hij...

86 Tips voor gezond smartphone gebruik op school en in de klas.

(Foto: Martijn Aslander) Smartphones zijn wonderapparaatjes, daarom heten ze ook smartphones. Als je alles wat je met een smartphone kunt, in losse apparaten bij je zou willen dragen, dan zou je een flink backpack nodig hebben. Smartphones zijn ook de hel, dat is...

Hoe zet je een sociale beweging op? Mijn handleiding, in drie stappen.

Een paar weken terug kreeg ik een mailtje van Freya (bovenstaande foto is ook van haar).  ‘Ik volg je nu een tijdje op LinkedIn, omdat ik vind dat je erg inspirerende en interessante dingen doet en dan ook nog in het noorden! Erg leuk.    Ik hou me bezig met...

#VrijMiBos: op vrijdagmiddag naar het bos

#VrijMiBos, wat is dát nou weer? Nou, heel eenvoudig: op bijna elke vrijdagmiddag naar het bos. Inderdaad: geen borrel, maar bos. Je weekend niet beginnen met een kater, maar met een overdosis Vitamine Natuur. Mét een paar leuke mensen, zonder telefoons of andere...

Lunchen bij de Koning

Afgelopen woensdag (was het echt eergisteren?) waren honderd mensen te gast bij de Koning en Koningin. Ik was één van hen. ‘Hoe was dat?’ willen veel mensen weten. Bij deze deel ik mijn verhaal. Ik voelde me vereerd, gezien, gewaardeerd. Het contact met de Koning,...

Digitale Fitheid op scholen, in het onderwijs, met jongeren. Doe je mee?

De komende weken, maanden wil ik aan de slag met digitale fitheid op scholen, in het onderwijs, met jongeren. Samen leren hoe we gezonder kunnen omgaan met smartphones en het internet. Hoe zorgen we ervoor dat we de digitale middelen weer de baas worden? Maandag 20...

Vaker tot veel tellen

‘Waar wind je je over op?’ Ik stel deze vraag vaak aan groepen om ze een beetje aan de praat te krijgen. Als er ruimte is stuur ik ze daarna graag de straat op, de krantenhoek van de bieb in, om pas weer terug te komen als ze een flinke verzameling opwindsels hebben,...