Levenswerk

Op enig moment kom je op een leeftijd dat je wat levenservaring hebt. Je hebt ups en downs meegemaakt, je ouders zijn overleden, je beste vriend en… je leeft nog steeds! Die ervaring kun je onder stoelen of banken steken of het inzetten. Met levenswerk, kies ik voor het laatste. Ik verken vormen van lekker en gezond leven en deel dat met anderen.

De afgelopen vijftien jaar verkende ik allerlei vormen van levenswerk. Ik verkende verschillende meditatievormen, bezocht ik sanga’s, ervoer de kracht van Osho’s meditaties, vond veel bewegingsruimte in martial arts, ontdekte wat verschillende ademhalingstechnieken met je kunnen doen, ik reisde naar euh andere werelden onder andere door drie uur lang te hyperventileren, was heel veel in de natuur, deed een vision quest, overleefde vijf dagen Schotland met alleen een mes en een pannetje, om maar wat te noemen. Samen met anderen of alleen organiseerde ik de afgelopen tijd bijeenkomsten om levenswerk te beoefenen. Met Leonie en Paul organiseerde ik een aantal Wim Hof dagen. In allerlei samenstellingen nam ik groepen mee op stilte-samen-zwerving. Op wat? Ja, drie uur samen, in verbinding, in stilte door een stuk natuur zwerven. Zonder gids, zonder route en… van de paden af. Zie hieronder een mooi filmpje van EenVandaag. Ik begeleidde blote voeten wandelingen en shinrin yoku middagen. En ik deed (en doe) iets met verdriet.

Het is mijn wens om de komende jaren meer met levenswerk te doen. Die wens deel ik bij deze. Zie het als een uitnodiging om mij uit te nodigen of uit te dagen.

Bodhi Magazine maakte een mooi portret over mij en mijn levenswerk.

Nieuwsbrief ontvangen?

Als ik iets heel belangrijks te delen heb, verstuur ik een nieuwsbrief. Hier vind je de laatste. Meld je aan en je ik mail je. En natuurlijk ga ik zorgvuldig om met je privacy.