HealthHack050

in opdracht /  2015

WAT

Sociaal laboratorium om samen met 20 tot 200.000 Groningers de stad nog gelukkiger en gezonder te maken

TOEGEPAST

Social engineering

MEDIA

Dagblad van het Noorden, RTV Noord, OOG TV, Sikkom

Samen de stad gezonder maken

Na het succes van Social Labs Groningen nodigde Jan Bouwhuis me uit om de kracht van Noorderzon te gebruiken om Groningen nog gelukkiger en gezonder te maken. Samen met een groep talenten van het Universitair Medisch Centrum Groningen nodigden we alle Groningers uit om health hacks te verzamelen, verzinnen, testen en delen die onszelf en elkaar nog net een stukje gezonder en gelukkiger maakten. We begonnen met het verzamelen van verhalen waar Groningers al gezond bezig waren en bouwden daar op voort met slimme, leuke, laagdrempelige initiatieven die je zelf en/of samen kunt doen om jouw leven of dat van anderen nog net iets gezonder en gelukkiger te maken. Om met meer dan 100 meewerkers samen te kunnen werken gebruikten we praatkaartjes – een soort visuele wiki.

 

De kracht van vrij experimenteren

Er ontstond bijvoorbeeld een zonder-zout-kookboek en een programma voor scholen, een hondenuitlaat-service om honden te koppelen aan niet-hondenbezitters en horizontale stoepkrijt klimwand: een compleet nieuw bewegingsspel voor op het schoolplein of in de straat. En een flinke groep UMCG-ers leerde de kracht kennen van vrij experimenteren. En dat maakte ruimte voor Hacking Health – een jaarlijks terugkerende hackathon op het gebied van zorg en gezondheid.

Een Social Lab in jouw organisatie, wijk, stad?

Wil je de kracht van een vrij experimenteren ook inzetten binnen jouw organisatie, wijk of stad? Ik kan je helpen lab op te zetten. Of vraag me om een lezing of workshop te geven.

Vragen? Vragen!

Heb je een vraag of wil je ook samen mooie dingen maken? Mail of bel me even.