Odyssey Hackathon Innovation Program

meeting design in opdracht / 2017 – nu

WAT

Van grootste blockchain hackathon ter wereld tot doorlopend innovatieprogramma.

TOEGEPAST

Meeting design en business hacking.

OPDRACHTGEVER

Dutchchain BV

MEDIA

Volkskrant, NRC, Telegraaf, Nu.nl, Follow the Money, EenVandaag, BNR, Binnenlands Bestuur, Dagblad van het Noorden, en meer en meer.

Landen gefeatured

Nederland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Duitsland.

Honderden blockchain pioniers in hun kracht zetten met goed meeting design

Blockchain werd anno 2017 gezien als één van de technologieën die de wereld op de kop gaat zetten. Ondernemer Rutger van Zuidam zag dat al in een vroeg stadium in en werkte zichzelf op tot een blockchain- en bitcoin-autoriteit in Nederland. In 2014 zette hij zijn interesse om in de eerste editie van het Nationaal Bitcoin Congres en in 2017 organiseerde hij met zijn bedrijf Dutchchain de eerste aflevering van the Dutch Blockchain Hackathon. Vierhonderd pioneers uit meer dan tien landen kwam samen in Groningen en werkten een weekend lang aan blockchain-based oplossingen. Het werd de grootste en meest succesvolle blockchain hackathon ever ter wereld. Direct na de eerste editie zette Rutger koers naar de tweede editie en. Het nieuwe jaar werd geopend nergens minder dan in de Ridderzaal. De tweede editie – the Blockchaingers Hackathon – bracht meer dan zevenhonderd pioniers, uit eenentwintig landen, van vijf continenten naar Groningen. Inmiddels is er weer een nieuwe naam en invulling: Odyssey, een hackathon innovatie programma. Ik mocht het meeting design doen en… helpen waar ik kon. Met strategie. Met communicatie. Of wat we building an airplane while flying zijn gaan noemen.

 

Van cola, pizza en computers naar een global innovatieprogramma

Een doorsnee hackathon laat zich het beste omschrijven als een weekend voor nerds met laptops, cola, chips, pizza’s en een afsluiting waar alle teams hun eindproduct presenteren en er een winnaar wordt gekozen. Prachtig en leuk, maar met goed meeting design valt er veel meer uit al die knappe koppen te halen. Zo organiseren we in Groningen keer op keer een next level hackathon.

 

Next level Hackathon: #hoedan?

  • Een jaar lang samen innoveren
  • Alle gremia samen aan één tafel
  • Iedereen heeft skin in the game en investeert mee
  • We hanteren een appreciative approach
  • Met ons Hackathon Impact Canvas
  • Online meets offline space
  • Verhaal, beleving en rollen

Je eigen hackathon?

Hackathons zijn een fantastische werkvorm om mensen in korte tijd impactvolle dingen te laten ontwikkelen, te laten leren en elkaar te leren kennen. Ik zet mijn expertise als meeting designer en mijn ervaring met de hackathons in Groningen ook graag elders in. En als je wilt neem ik een fantastisch netwerk mee. Want zo’n grootse hackathon organiseren doe je echt niet in je eentje.

Vragen? Vragen!

Heb je een vraag of wil je ook samen mooie dingen maken? Mail of bel me even.