Plug-in Creatief Strateeg

Sinds mijn zestiende ben ik ondernemer. Bij mijn studie Bedrijfskunde werd ik opgeleid tot strategie- en innovatie-consultant en gaf ik de minor ondernemerschap. Sindsdien help ik ondernemers, grote bedrijven en NGO’s met strategie, business development en marketing. Van bankiers tot uitgevers. Van woningcorporatie tot GGZ-instelling. Van sportwagen-dealer tot blockchain-ondernemer. Van grand plan tot even een slimme guerrilla-actie of fiksen dat je groots in de media komt. Regelmatig staat er op mijn facturen ‘Building airplanes while flying’. Een regelmatig terugkerend klant noemt me zijn bullshit-sensor. Dat zegt genoeg, denk ik.

Alle opgedane kennis, trucs, modellen, handigheidjes, netwerk en ervaring zet ik in. Alles uiteraard met rust, aandacht en liefde of als het echt moet even met rake klappen snel thuis. Al-tijd ga ik naar de basis, want als het daar niet klopt blijft het vaak aanrommelen.

Waar kan ik mee helpen?

  • Naar buiten kijken. Welke trends zijn relevant voor jou? In welke sectoren, bij welke voorlopers of concurrenten kun je afkijken, leren?
  • Strategie: jouw plek en verplaatsing in de wereld bepalen, jouw speelveld definiëren. Missie, visie, je kent het.
  • Drijfveren, krachten, ikigai: wat voor waardevols heb je in huis?
  • Concepting: het verhaal van je product, dienst, bedrijf kloppend strak krijgen. Wat is de essentie? Als het klopt denk ik mee. Als het nog niet klopt stel ik vragen.
  • Je pitch, je verhaal zo onder elkaar zetten dat iedereen die het moet horen tot het einde geboeid luistert en… je wil helpen.
  • Slimme verdienmodellen. Waar creëer je waarde en waar bied je de mogelijkheid om jou te waarderen? Osterwalder, wie kent’m niet.
  • Design thinking, rapid prototyping: samen met je klanten en fans tot meest gewaardeerde producten, diensten komen.
  • Marketing, althans wat veel mensen marketing noemen: van in het nieuws, in de media komen, story telling, meer doen met je fans en… misschien wel het leukst toffe (en kloppende) guerrilla marketing acties verzinnen.
  • Een actieplan in elkaar zetten, want door te doen maak je het verschil.
  • Vliegtuigen bouwen. Rubberbootjes opblazen.

U vraagt. Ik ben er als creatief, meedenkend en meedoend strateeg.

Misschien is één plugin creatief strateeg genoeg om je te helpen en anders heb ik een mooie groep kanjers om me heen met wie ik heel graag samenwerk. U vraagt, ik vraag door en… we draaien.

Aan de slag?

Nieuwsgierig naar wat ik of wij voor jou kan betekenen? Neem even contact op en we kijken wat waardevol is.

Updates ontvangen?

Af en toe organiseer ik (stilte)wandelingen, lezingen, gekke dingen en heb ik echt nieuws. Wees niet bang dat ik je verveel met nieuwsbrieven, ik houd niet van meer prikkels uitzenden dan nodig. En natuurlijk ga ik zorgvuldig om met je privacy.