De Ondernemers BV

eigen onderneming 2005 – 2011

WAT

Bedrijf in new business development en de wereld ondernemender maken

TOEGEPAST

Ondernemen, consultancy en leren ondernemen

SAMEN MET

Ronald Mulder, Lykle de Vries

Iedereen kan leren ondernemen!

In februari 2005 gaven Ronald Mulder en ik een masterclass ondernemen op de Staatsuniversiteit van Tbilisi, Georgië. Voor die reis kenden we elkaar nauwelijks. Direct na die reis besloten we samen een bedrijf op te richten: De Ondernemers BV. Onze missie: de wereld leuker, blijer, mooier en beter maken door een vleugje ondernemerschap toe te voegen.

Van boek over ondernemen toch eigen startups

Dat deden we met een boek over ondernemen voor het hoger onderwijs (met voorwoord van toen nog Staatssecretaris Mark Rutte), met – Djungo – een lesmethode voor de basisschool (met warme aanbeveling van Minister President Jan Peter Balkenende), met de Nationale Ondernemers Quotiënt Test, met lezingen, masterclasses. Dat deden we als consultants in new business development, marketing en strategie. Dat deden we met een reeks aan eigen probeerseltjes, initiatieven en startups. Dat deden we altijd samen. Eerst met zijn tweeën. Vanaf 2007 sloot Lykle de Vries zich bij ons aan als derde compagnon. Samen maakten we Groningen, Nederland, de wereld een stukje ondernemender. Dat durf ik wel te stellen. In de zijlijn ontstonden prachtige ondernemingen zoals festival Into the Great Wide Open – mede opgericht door Ard Boer, directeur van ons dochterbedrijf New Music Labs.

Van lezing over ondernemen tot business hacking

De kennis en ervaring die ik ook tijdens de jaren met De Ondernemers heb opgedaan deel ik graag. In lezingen over de lol en waarde van ondernemen. Over hoe je onderneemt. Over stukjes van je ondernemen, zoals marketing, rapid prototyping of verdienmodellen bouwen. En ik help je graag. Tegenwoordig noem ik dat business hacking. Prik me even een paar uurtjes bij en samen brengen we je onderneming een paar flinke sprongen vooruit.

Lezing of business hacking?

Interesse in een lezing? Benieuwd of ik met ondernemen kan helpen met business hacking? Mail of bel me even.